Windows Live
E-Posta Kurulumu
Açıklama Yok
1
Windows Live Mail programında üst kısımda bulunan Hesaplar (Accounts) sekmesinden E-Posta seçeneğine tıklayınız.
2
E-posta Hesaplarınızı Ekleyin" penceresindeki; 1. kutucuğa e-posta adresinizi yazınız. 2. kutucuğa parolanızı yazınız. Bu kutunun altında bulunan "Bu Parolayı Anımsa" seçeneğini işaretlerseniz size bir daha parola sorulmayacaktır. 3. kutucuğa adınızı ve soyadınızı yazınız. 3. kutucuğun altında bulunan "Sunucu ayarlarını el ile yapılandır" seceneğini işaretleyip İleri (Next) düğmesini tıklayınız.
3
"Sunucu Ayarlarını Yapılandır" penceresindeki; 1. kutucukta sunucu türünü "POP" seçiniz. 2. kutucuğa posta sunucu adresinizi (mail.siteniz.com) yazınız. 3. kutucuğa isminiz@siteniz.com şeklinde e-posta adresinizi yazınız. 4. kutucuğa posta sunucu adresinizi (mail.siteniz.com) yazınız. 5. kutucukta bulunan değeri "587" olarak değiştriniz. 6 numaralı seçeneği işaretleyip İleri (Next) düğmesini tıklayınız.
4
Son olarak "E-Posta hesabınız eklendi" penceresi karşınıza gelecektir. Son düğmesini tıklayarak e-posta tanıtım işlemini bitiriniz.
5
Windows Live Mail programında "Giriş" sekmesinde bulunan Gönder/Al (Send/Receive) düğmesini tıkladığınızda, yeni kurulmuş olan E-Posta hesabınızı kullanarak e-posta alabilir ve gönderebilirsiniz. Not: Daha sonra hesap bilgilerini değiştirmek isterseniz, Hesaplar (Accounts) sekmesinden Özellikler (Properties) seçeneğine tıklayarak seçili olan hesabi güncelleyebilirsiniz.
6
Üst kısımda "Giriş" sekmesinin solunda bulunan mavi düğmeye tıklayınız. Açılan listede "Seçenekler" bölümünden "E-Posta Hesaplarına" tıkladığınızda buradan e-posta hesaplarınızın ayarlarını değiştirebilirsiniz.
7
Hesaplar penceresinde e-posta adresiniz seçiliyken "Özellikler" düğmesine tıklayınız.
8
Açılan pencerede "Gelişmiş" sekmesine tıklayınız. Bu sekmenin en altında bulunan "İletilerin bir kopyasını sunucuda bırak" seçeneği işaretliyse kaldırınız. Eğer işaretli olarak kalırsa kotanız kısa sürede dolacaktır.
9
Spam filtersi için üst kısımda "Giriş" sekmesinin solunda bulunan mavi düğmeye tıklayınız. Açılan listede "Seçenekler" bölümünden "Güvenlik Seçeneklerine" tıklayınız.
10
Açılan pencerede "Otomatik Filtre Yok" seçeneğini işaretlemenizi öneririz. Önemli bir e-postanız önemsizmiş gibi de algılanabilir.
11
İşletim Sisteminizi yenilediğiniz de e-postaların silinmemesi için aşağıdaki düzenlemeyi yaparak farklı bir konumda saklayabilirsiniz. E-Postaların saklandığı dizini değiştirmek için üst kısımda "Giriş" sekmesinin solunda bulunan mavi düğmeye tıklayınız. Açılan listede "Seçenekler" bölümünden "Posta..." tıklayınız.
12
Açılan pencerede "Gelişmiş" sekmesine tıklayınız. Bu sekmenin en altında bulunan "Bakım" düğmesine tıklayınız.
13
Açılan pencerede "Depo Klasörü..." düğmesine tıklayınız.
14
Açılan pencerede "Değiştir..." düğmesine tıklayınız ve e-postaların saklanmasını istediğiniz dizini seçiniz. Not: Depo klasörünü işletim sisteminin bulunduğu sürücüden farklı konumu seçiniz.