Thunderbird
E-Posta Kurulumu
Açıklama Yok
1
Mozilla Thunderbird programımızı açıyoruz. Üst kısımda bulunana menülerden Dosya menüsünden Yeni bölmesine oradan da "Mevcut e-posta hesabı..." bölmesine tıklıyoruz.
2
Karşınıza çıkan pencerede isminizi, e-posta adresinizi (kullanıcı@domainadı.com şeklinde) ve parolanızı yazığ ileri butonuna tıklıyorsunuz.
3
Karşımıza çıkan bölümde "Gelen:" bölümünün karşısına POP3'ü seçiyoruz. Ardından aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi mail.domainadı.com şeklinde mail server adresimizi yazıyoruz. Gelen ve giden sunucu adreslerimizi yazdıktan sorna kullanıcı adı kısmına mail adresinizi örneğin kullanıcı@domainadi.com şeklinde giriyoruz. Burada yer alacak mail sunucu bilgileri ve e-posta adresleri kendinize ait olan bilgilerdir. Resimdekilerin aynısını yazmayınız. Re-test diyerek sistemin test etme işlemine devam ediyoruz. Eğerki hatalı giriş yaptıysanız sistem hata ekranı gösterecek ve nerede hata yaptığınızı size belirtecektir.
4
Araçlar bölümünden Hesap ayarları'na giriyoruz.
5
Posta ve Haber Grubu hesap ayarları kısmındayız şu an ve sol bölmede bulunan Giden Posta Sunucusu (SMTP) bölmesini seçip ardından sağ kısımda yer alan Düzenle butonuna tıklıyoruz.
6
Şu anda SMTP sunucusu bölümü karşımıza geldi. Bu bölümde yapacağımız ayarlar önemli. Öncelikle Bağlantı Güvenliği kısmını Hiçbiri olarak değiştiriyoruz. Authentication Method kısmını ise Password, transmitted insecurely olarak seçiyoruz. Kullanıcı adı kutusuna email adresimizi yazıyoruz. İletişim Noktasındaki port numarası 587 olmalıdır. Detayları aşağıdaki resimden görebilirsiniz. Bu ayarları yaptıktan sonra Tamam butonuna basarak SMTP sunucusunu ve Posta Haber Gurubu Hesap Ayarları'nı kapatıyoruz. Artık maillerinizi mozilla thunderbird clientinden alıp gönderme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.