Android
E-Posta Kurulumu
Açıklama Yok
1
E-posta kurulumu için ilk önce Aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi mail adresinizi ve şifresini yazmanız gerekir. Örnek olarak mail@siteniz.com adresi yazılmıştır fakat bu alana kendi mail adresinizi ve altına da ilgili mail adresinin şifresini yazmanız gerekir. Bu işlemden sonra hemen altındaki kırmızı ile belirtilen Manuel Kurulum butonuna basın.
2
Karşınıza gelen seçeneklerden POP3 hesabı seçeneğini tercih edin.
3
POP3 seçeneğini tercih ettiğiniz zaman Gelen sunucu ayarları menüsü karşınıza gelecektir. Burdaki alanları inceleyecek olursak; E-posta adresi: Kurulum yapmak istediğiniz ve yönetim panelinizden aktif hale getirdiğiniz mail hesabınızı girin. Kullanıcı adı: Bir üst alana yazılan mail hesabınızı girin. Örnek olarak mail adresiniz bilgi@eticaret.com ise bu alana bilgi@eticaret.com yazılmalıdır. Şifre: Mail hesabınızı yönetim panelinden açarken seçtiğiniz şifreyi girin. Bu alan yeni bir şifre belirleme alanı değildir. Kurulum yapmak istediğiniz mail adresini yönetim panelinden açarken girdiğiniz şifredir. POP3 sunucusu: Bu alana mail.siteniz.com yazmalısınız fakat siteniz.com yazan alanı kendi web sitenizin adresi ile değiştirmelisiniz. Güvenlik tipi: Hiçbiri olarak seçili olmalıdır. Bağlantı noktası: Gelen sunucu ayarları için bağlantı noktası kesinlikle 110 olmalıdır. Bu ayarlardan sonra ilerle butonuna basın.
4
Az önce yapılan Gelen sunucu ayarlarından sonra şimdi de karşınıza Giden sunucu ayarları gelecektir. Burdaki alanları incelersek; SMTP sunucusu: Bu alana mail.siteniz.com yazmalısınız fakat siteniz.com yazan alanı kendi web sitenizin adresi ile değiştirmelisiniz. Güvenlik tipi: Hiçbiri olarak seçilmelidir. Bağlantı noktası: Giden sunucu için bağlantı noktası (port) kesinlikle 587 olmalıdır. Bu ayarlardan sonra ileri butonuna basarak işlemi tamamlayabilirsiniz.